Johnsens VM-blogg dag 2

«Dette er er jo helt jævlig. Jeg trodde vi var ferdig med dette her. Vi er kanskje blitt bortskjemt, men jeg blir kvalm når jeg ser sånt».

 

Det er ikke uttalelser fra en plastisk-operert Hollywood-frue som har studert utseendet til Wayne Rooney.

 

Det er Drillos kommentar til designet av Royal Bafokeng Stadium i Rustenburg, da Norge var i Sør-Afrika for å åpne arenaen. Stadion har løpebaner, og sånt liker vi slettes ikke.

 

Det meste var galt på Norges reise til Afrika.

 

Det er også her England og USA i kveld skal åpne VM s gruppe C.

 

Det rapporteres om mye galt fra engelsk hold også. Dog er ikke problemet stadiondesign. Men ballen.

 

Dette er et oppgjør med mange dimensjoner: Det er monarki mot republikk. Venstre- mot høyrekjøring. Fish’n chips mot svære burgere. Bowlerhatt mot Stetson. Skeiv tanngard mot perfekte dollarglis. Real ale mot lite beer. Trange T-banevogner mot brede horisonter. Beach Boys mot Beatles.

 

England oppfant fotballen som spilles med rund ball. Innerst inne føler vel folket på øya at de av den grunn burde være direkte kvalifisert til VM-finalen hvert fjerde år.

 

Første utfordring i 2010-mesterskapet er laget der fotball er en sport som spilles med oval ball.

 

Kampen skal spilles med en ball som har den formen engelskmennene helst ønsker, men det skaper altså hodebry for laget med de tre løvene på brystet.

 

Det er litt pussig at ballen skal være problemet. Engelskmennene er rett og slett redd for hvordan ballen kommer til å oppføre seg i den tynne lufta.Det er spesielt med tanke på at ballen er utviklet ved et universitet i England.

 

Hvordan skal Wayne Rooney få kontroll på den ballen? Greier David James, eller hvem det nå er som skal stå i mål for England, å stoppe ballen?

 

Det er den store snakkisen i fotballens hjemland.

 

Det er engelskmenn som har bestemt hvordan ballen skal se ut, fra The Football Association skrev ned fotballreglene i 1860-årene, til FIFAs regelpanel International Board hvor de britiske landene innehar fire av åtte stemmer, og fram til designet av ballen det skal sparkes med i Sør-Afrika sommeren 2010.

 

Den engelskproduserte ballen de spilte med i Brasil-VM i 1950 var ikke noe problem for den amerikanske spissen Joe Gaetjens da han kastet seg mot mål og stusset den blytunge 50-tallskula over Englands keeper til 1-0 for USA under VM-møtet i Belo Horizonte. Ei heller klaget USA-målvakt Frank Borghi over ballen da han stoppet skudd etter skudd fra de engelske stjernene.

 

USA har historien på sin side. Lagene har møttes en gang, og da sto USA for VM-historiens største skrell. De har også lagfølelsen i orden. De går på banen meden ekstra dimensjon. Lagkameraten Charlie Davies ble alvorlig skadet i en bilulykke i oktober. En passasjer ble drept, men Davies overlevde. Han har trent seg opp, men det var for kort tid til å rekke VM-deltakelse. Men kompisene spiller for ham.

 

Englands tropp preges av spillere som ligger med hverandres kjærester.

 

Øyboerne skjelver.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: