Johnsens VM-blogg dag 18

Vi fikk ikke sett så mye av Argentina-Mexico i går kveld. Da var vi for lengst bevisstløse, etter et håpløst forsøk på å sette verdensrekord i å holde pusten.Vi var rett og slett redd for hva som skulle skje med den uruguayanske dommeren Larrionda etter TV2-kommentator Øyvind Alsakers siste twitterbidrag.

«Bor på hotell med dommer Larrionda, han skal få høre det hvis han tør å vise seg! Helt håpløst at sånne mål ikke blir tellende i et VM!», skrev han etter England-Tyskland-matchen.

Vi har holdt pusten, og ikke greid å innta vått eller tørt, av redsel for hva som skulle skje med hundeoppdretteren fra Montevideo.

Larrionda har dømt internasjonale klubb- og landskamper i en årrekke, men har helt sikkert aldri følt seg så truet før som etter at en norsk TV-kommentator lovet å gi ham en ekte vestlandsk skyllebøtte.

Sjansen for at Larrionda ville blitt utslått av forvirring er kanskje større enn at han ville bryte sammen etter en tirade av harde sognogfjordanske gloser. Mulig Larrionda halvveis ut i Alsakers verbale nedsabling – med venstrehånden horisontalt og høyrehånden vertkalt – rett og slett må lage det internasjonale timeout-tegnet.

«Perdon, señor…»

«Alsaker..»,

«ah, si, señor Alsaker. Du er en TV-kommentator fra Noruega, ¿no?. Jeg er derfor en smule fovirret over at du forbarmer deg sånn over et bortdømt mål til Inglaterra».

Men så husker han det. Ettersom FIFAs kommukasjonssystem hadde brutt sammen – eller aldri egentlig har fungert, det er bare for show – var det Alsaker og Nils Johan Sembs stemmer de hadde på headsettet FIFA tvinger dommerne til å gå med. Spesielt husker han Lampards skudd i tverrliggeren, som Alsaker beskrev som «det må være VMs avslutning».

«Señor Alsaker, mener du med det å si at dette skuddet, som tross alt ikke gikk i mål, var VMs beste avslutning, når du sier det på den måten?

TV2-mannen nikker forsiktig.

«Comprendo, Alsaker. Du heier bare bittelitt på England, altså. Men du er fra Noruega, så jeg synes  det bare var litt merkelig at du var så ihuga hincha av England. Jeg beklager på det sterkeste at vi ikke så at ballen var inne.

Og vi kan endelig trekke pusten igjen, trekke på oss tresko og benke oss foran boksen for å kose oss med Nederland-Slovakia. Med pannekaker med is og kjøttdeig, pommes frites med masse majo, er det bare å lene seg tilbake når Alsaker – som den eneste på norsk TV – feilfritt uttaler navnene på de nederlandske spillerne. Selv om Slovakia sto for en skikkelig skrell mot Italia, er det vel liten sjanse for at Weiss, Vittek og Hamsik greier å true TV2-Alsaksers andre kjæledegger. Men skulle de det, er vi glade vi ikke er i dommer Alberto Undianos sko. Det er bare å vente på neste twittermelding.


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: